Bemutatkozás

Kedves Vendégem! Kedves Teniszbarát!

Mindig is egy álom volt... „Alsógödön új vérkeringést adott a sportnak ez a nap s reméljük, hogy sportolóink eredményes munkával köszönik meg ezt a lehetőséget, amit kaptak” Göd, Sporthíradó II. évfolyam 1. szám (1953) - Idézet a Rákóczi úti Fácán teniszpálya építésének megkezdéséről szóló cikkből

A Rákóczi úton lévő Fácán Óvoda bővítése következtében teniszezési lehetőség nélkül maradt a város ezen sportágat kedvelő része. Sokan más varosokban találtak lehetőséget, többen esetleg nem is játszanak. 1953 után 61 évvel azonban ismét lehetőség nyílhat arra, hogy tovább folytatva a hagyományokat újjászülethessen ez a sportág elősegítve a szabadidős- és versenysport tovább terjedését, illetve az utánpótlás nevelését Göd városában.

Ezt a Budapesthez közeli, Gödön fekvő gyönyörű területet választotta a jó sors, hogy amit megálmondtam, azt meg is valósíthassam. 1953-ban nagyapám, Makai Sándor is tevékenyen részt vett a Fácán teniszpálya megépítésében. Jómagam pedig 7 éves koromban szintén ezen a pályán kezdtem el ismerkedi a sportággal, így tudom, hogy mit jelentett ez a létesítmény a gödi teniszrajongóknak.

Most pedig 2014-ben ismét az építésé a főszerep.

Terveim szerint a termál strand szomszédságaban fekvő területen kiépül egy teniszpark. Salakos teniszpálya, kiszolgáló egység épül és folyamatosan szépülni fog a terület, hogy sokak kedvüket leljék és visszatérjenek a teniszpályára. Kérem, legyen a vendégem a Fenyves Tenisz Parkban.

Makai Viktor

A megálmodó

2014. augusztus

Twitter